طريقة عمل الملفوف المصري من الاكلات و الذى يعتبر من الاكلات المفضلة المليئه بالمعادن والفيتامينات لاحتوائها علي كثير من المكونات المتنوعه لافاده الجسمولان
طريقه عمل الملفوف المصري من الاكلات الشهية التي يعشقها البعض كثير اليكي سيدتي
طريقه عمل الملفوف المصري بالخطوات السهله والبسيطه من مطبخ
اكلاتي .
مقادير طريقه عمل الملفوف المصري
– واحد راس ملفوف ابيض.
– نصف كيلو ارز مصري.
– ربع كيلو لحم مفروم.
– معلقه ملح.
– معلقه شطه.
– معلقه صغيره فلفل اسود.
– معلقه صغيرة كمون.
– معلقه صغيرة بابريكا.
– معلقه صغيره نعناع اخضر او مجفف.
– 2 معلقه سمنه.
– 2 معلقه عصير ليمون.
– 2 فص ثوم مهروس.
– معلقه صغيره بهارات.
– بصله مقطعه لقطع صغيرة.
– بصله كبيرة مبشورة للحم المفروم.
– عصير طماطم.
– كرفس وكزبرة خضراء.
لعمل الحشو
طريقه عمل الملفوف المصري
– اولا نسلق ورق الملفوف في ماء مغلي ثم نضيف اليه معلقه عصير ليمون ونصف معلقه كمون .
– في طاسه علي النار نضع البصله المقطعه لقطع صغيرة ونضع عليها قليل من الزيت ثم نشوح البصله حتي يتغير لونها .
– بعد ان يصبح لونها الي اللون الذهبي نضع عصير الطماطم ثم الملح ثم الفلفل الاسود ونتركها للتسبك قليلا علي النار.
لعمل اللحم المفروم
– نضع طاسه علي النار ونضع اللحم المفروم والبصله المبشورة ونقلبهم جيدا.
– ثم نضيف قليل من البهارات والملح والفلفل الاسود والشطه ثم نستمر في التقليب .
– بعد ان تنضج اللحمه نرفعها من علي النار.
– بعد ذلك نغسل الارز ونضيف اليه الزيت والملح والبابريكا والكمون والنعناع والثوم المهروس وتسبيكه الطماطم ونقبلهم جيدا.
– بعد ذلك نضيف اللحم المفروم والكزبرة والكرفس ونقلبهم جيدا حتي نحصل علي المكونات المطلوبه للحشو.
– وبعد ان تم غسل الملفوف وتقطيعه الي قطع مناسبه ببدا بحشو الملفوف .
– ناتي بورف ملفوف ونضع به معلقه من الحشو ونلف الملفوف بشكل اسطوانه ونضعه في حله الطبخ المدهونه بالسمن وقطع الليمون في الاسفل.
– نكرر عمليه لف الملفوف بالكامل مثل ماسبق وبعد ان ننتهي من الكميه كلها نضع الحله علي النار للنضج.
– ونضيف اليها مقدار من الماء المناسب او مرقه حسب الطلب ثم قليل من الملح علي الوجه وقليل من عصير الليمون والسمن.
– بعد ان تغلي الحله لمده عشرة دقائق نهدي النار عليها حتي ينضج الملفوف علي النار الهادئه.
– بعد ذلك نقدمه في طبق التقديم وبالف هنا وشفا.
ملاحظه
– يمكن تقديم الملفوف المصري مع الفراخ المحمرة او المشوية والسلطه الخضراء والبطاطس المحمرة ايضا وبالف هنا.