أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل



مشاهدة نتائج الإستطلاع: اختيار افضل طبق
دجن الحمه
  • 0
  • 0%
0 0%
طريقة الكاسترد
  • 0
  • 0%
0 0%
الارز بالعصبان
  • 3
  • 37.50%
3 37.50%
عجينه سهله
  • 0
  • 0%
0 0%
الكشري
  • 0
  • 0%
0 0%
المكرونة بالفرن
  • 2
  • 25.00%
2 25.00%
الملفوف بالكفتة
  • 3
  • 37.50%
3 37.50%
المصوتون: 8. أنت لم تصوت في هذا الإستطلاع

https://3dlat.com/showthread.php?t=33275
5194 8
#1

مميز ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

دلوقتى إن شاء الله هنعمل إستفتاء
للأكله المميزه
فى مسابقة عضوه فى المطبخ
۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

وهنبدأ بالاكلات إن شاء الله



الأكله الأولى هى :
۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع
دجن الحمه

۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

المقادير

1/2 الحمه ونقطعه مكعبات يعانى صغيره
1/4 بسله اوبذله
1/4 فصوليه خضره
1/4 بطاطس
1/4طماطم
1/2 ك بصل
وملعقه فلفل اسود


طريقة التحضير


نقطع الطماطم والبصل مع بعض
ونقطع الفصوليه والبطاطس مكعبات
والبسله نفصصها
ونجايب اناء ونضياف كله فى الناء
مع ملعقة سمنه او زيت وفلفل وملح
وعلى النار واسويها وبعد متستوى
احطها فى الفرن
وباالنها والشفاء
اها رايك دى عليه
على اقدى باء



۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع


الأكله الثانيه هى :

۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع


طريقة الكاسترد
[IMG]https://**- /alfrasha/up/488181598178115144.gif[/IMG]
المقادير
حليب
سكر
كاسترد او نشا انا بحط الاتنين
والكميات حسب العدد
نحط الحليب على النارونضيفله السكر ونقلبه لما يدوب
ولما يغلى نهدى النار شوية
وبعدين ندوب الكاسترد وشوية نشا فى لبن اوميه عادى وطبعا كمية اللبن او الميه تكون بسيطة
وبعد كده نضيفهم للحليب بالتدريج ونقلبه لما يغلى تانى ويتقل معاكى
وبعدين نزليه من على النار
وحطيه فى كاسات اواطباق براحتك وزينيه زى ما تحبى بالمكسرات


۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع


۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع
الأكله الثالثه هى :
۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع
الارز بالعصبان
۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

الارز هو الطبق الرئيسي
ويكون معاه العصبان
وهو امعاء الخروف ناخذها وننظفها جيدا ونحشيها والحشوة مكونة من
3حزم معدنوس
3حزم كسبر
4حزم بصل اخضر
لحم وكبدة وريئة كلها مقطعة صغيرة
نصف كوب ارز
2ملاعق معجون طماطم
بهارات مشكله
+ملح
نعناع اخضر وناشف كمية قليلة
2فلفل اخضر حار
نصف كوب زيت

تقطع الخضار ناعمة ونضيف لها باقي المكونات ونحشيها في الامعاء ونضعها في طنجرة فيها ماء ونتركها تغلي حتى تستوي
وبالهناء
وهذه صورته

۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

وطبعا ماننسى البطاطة المبطنة
4 حبات بطاطا ,كوب لحم مفروم ,1 بصلة وسط مفرومة ,ثوم,

توابل وملح ,,بيضه ,بقدونس وكسبر اخضر مفروم ناعم ...

(خبز مطحون = بقسماط وبيض للتغطية من الخاارج+زيت للقلى)

وهذه صورتها
۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

وطبعا ملك الجلسة المصير ماننسوه ليزعل مننا
وهو احلى ما في الموضوع وهو عبارة عن فلفل اخضر حار وخيار وجزر وثوم وليمون وملح وكروية
نقطع الخضرة على حسب الرغبة اما اصابع او دوائر ونضع ليها الماء والملح والليمون والكروية ونتركه حتى يتخلل يعني يتغير لونه زي المخلل ..
وان شاء الله يعجبوكن


[IMG]https://**- /alfrasha/up/9811463141402133326.gif[/IMG]
الأكله الرابعه هى :
۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع
عجينه حلوه
[IMG]https://**- /alfrasha/up/488181598178115144.gif[/IMG]

الكونات

نصف ك دقيق
ملعقتين خميره هنزوبهى فى نصف كوب ماء دافى
واحد ونصف فنجان زيت
ملح
3م ك سكر
1 م ص زبدة
كوب لبن بدره
ماء للعجن
الطريقه
هضيفى المكونات كلهى ماعدى الزيت ماشى
وبعدين تعجنهى كويس ونضيف الماء شويه شويه
حتى تكون رطبه وبتلزق فى الايد
اضيفى الزيت واعجنيهى تانى كويس حتى يختفى الزيت منهى تماما
وبعدين سبيهى تخمر لمدة نصف ساعه
وبعدين قطعيهى قطع صغيره مدوره وبعدين نتركهى لتخمر
وبعدين نفرد حتى حتى بالنشبى وبعدين لفيهى رول ونقفلهى كويس علشان متفتحش منك فى التسويه ماشى
ادهنى وشهى بالبيض والسمسم ونعملهى فتحات بسكينى وبعدين سبيهى لتخمر وكمان ممكن تعملى منهى العيش القيزر

ملحوظة

اهم شيى فى الخبز الناجح التخمير يعنى متستعجليش عليهى
ويارب اكون فتكم واسعت بلقائكم مع السلامه



[IMG]https://**- /alfrasha/up/3439906291829760959.gif[/IMG]


الأكله الخامسه هى :
۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع
الكشري

۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع
المكونات البسيطة

1\4ك عدس اصفر
1\8ك عدس بجبة
ا\4ك شعرية
ا\4ك مكرونة اسبكتى
1\4ك مكرونة صغيرة
1\2ك ارز
2ك طماطم طيبة
1راس ثوم
7بصلات كبار
كوب خل
بهارت
زجاجةشطة هينز اواى نوع
1\4ك حمص شام
ليمونة
1\4ك كبدةشرائح
ملحوظة الظبخة دى من غير سمن كل استعملنا زيتون بس

اهم حاجة
الطريقة

اولانقع الحمص فى
المساء وايضا العدس بجبة نقعة ساعتين
وبعدين نسلقهم ونحتفظ بماء سلق الحمص
ونصفى العدس ثم نحمر المكرونة الصغيرة ويكون ماء
الحمص بيغلى بعد ماتحمر نحط ماء الحمص عليها
وتكون الماء مغطياها تغلى غلوة وحدة بس
ونطفى النار ونسبها تتشرب مع نفسها
وكذلك مع الشعرية نفس خطوات
المكرونة وبعدين نجيب بصاة نقطعها ونحمرها بسيط
ثم نضع عليها الكبدة ثم نطيب الكبدة شوية
ثم الفلفل الاسود ثم نضع عليهم الارز
ونضع مياة بقدر الارز ونخلط طبعا العدس لاصفر فى الارز ونتركهم يطيبو
على نار هدية وبعدين نكسر الاسبكتى
حسب الرغبة ونسلقها ثم نصفيها ونسبها
تنشف من المية ونشوحها بسيط فى معلقة
زيتون ثم الصلصة نصفر البصل مع زيت




ثم نضع علية عصير الطماطم ثم بعد التسبيك
الخل ومعلقة سكر ثم يوضع ماء قليل
علشان تكون الصلصة ثقيلة ثم نهدى النار
وتاخذ غلوتين ونطفى نيجى عالدقة مكونة
من ثوم شطة كمون ماح كزبرة نشفة وندقهم
كويس وبعدين نضيف خل وليمون وماء بقدار
1ليمونة
و1\4كوب خل
و1و1\2 كوب ماء ونخلطهم استنو استنو
اوعى تنسى تقلبى الرز بعد شوية
وبعد السواء اطفى علية اخر حاجة
حبييييب قلبى البصل المحمر اهم حاجة
حطى الزيت على النار يسخن ثم ضعى البصل
الى قطعطية انصاف ديرة رفيع او اسمة
جوانح ثم 1\2 ملعقة ملح علشان يقرمش
كويس ويبقى كرسبى نيجى للغرف بقى كل
حاجة طابة بقى خلاص نضع الرز بالكبدة
اولا ثم المكرونا البيضا ثم المكرونا الحمراء
والشعرية ثم الحمص ثم العدس بجبة
ثم حبيبى البصل ثم الصلصة فى طبق لوحدها
على جنب ثم الدقة بردة لوحدها ومعاكى
زجاجة الشطة للى هيعوز والصلطة
كزبرة خضراء وطماطم وليمون
وملح ومياة بس
ولكم منى ارق التحية ويارب


۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع


يتبع



إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#2

افتراضي رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع


الأكله السادسه هى :
رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع
المكرونة بالفرن
[IMG]https://**- /alfrasha/up/488181598178115144.gif[/IMG]
المقادير :
***- *

نصف كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة مقطعه مكعبات
3 فصوص ثوم
2 حبة طماطم متوسطة
1 حبة فلفل أخضر رومى متوسطة
1 حبة فلفل أخضر
3 ملاعق طعام صلصة
بهارات المفرومة (كمون-ملح-فلفل أسود-كزبرة ناشفة-ملح -هيل مطحون)
كيس مكرونة سباغيتى
ملعقتين طبخ زيت لسلق المكرونة+ماء+ملح وفلفل أسود



الباشميل:
***-
ثلاثة كاسات كبيرة حليب
ثلاثة أرباع كاسة الجبنة الكبيرة زيت.

كاسة كبيرة دقيق+ 3 ملاعق طبخ مملوءة دقيق
واحد مكعب ماجى-ملح-فلفل أسود .
بيضة لدهن الوجه


الطريقة
***- *


أولا: لعمل اللحمه المفرومة


نضعها فى طاسة كبيرة مع البصل والثوم..ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادئة..ثم نقلبها جيدا ونتركها إلى أن يختفى لون المفرومة الأحمر وتبدأ فى النضج..ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومى والفلفل الأخضر والصلصة والبهارات


كالتالى:
***- ***-
رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع
إنتبهوا الصورة تتحرك:

ثانيا: لتحضير المكرونة

نضع ماء فى قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة (نكسرها من النصف)..وعندما تنضج بعد 10 دقائق (يفضل تحريكها بالشوكة بين فترة وأخرى حتى لا تلتصق)..نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد

كالتالى:

***- ***-
رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

ثالثا: لتحضير الباشميل


نسخن الحليب في قدروأثناء ذلك..نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت..وعندما يحمى..نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..ثم نقفل النار..ونضيف الحليب الساخن بالتدريج..أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب وهكذا حتى نحصل على قوام كريمى للباشميل كما هو موضح فى الصورة القادمة..ثم نعيده على نار هادئة ونحرك بإستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف الماجى والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين ونرفعه من
على النار...

كالتالى:
***- ***-
رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

رابعا :لتحضير الصينية

ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم جميع خلطة المفرومة ثم النصف المتبقي من المكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة 190 من أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر الوجه...تترك حوالى ربع ساعه قبل التقديم حتى تبرد...


رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

الأكله السابعه هى :
رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع
الملفوف بالكفتة


رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابعرد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع


العجين

نصف كيلو دقيق + كوب صغير زبدة مذابة + ملح + نصف ملعقة خميرة فورية +


ملعقة بكنج باودر + حليب دافئ حسب الخليط..سمسم وحبة البركة للتزيين..


الحشوة


500 جرام كفتة + كوبين خضارمشكلة مجمدة او طازجة+ فلفلة خضراء + بصلة مفرومة+ ثوم
ملعقتين صلصة طماطم + بهار وملح + بقدونس+

الطريقة

نمزج المقادير الاولى ونقوم بعجنها جيدا للحصول على عجينة لينة ومطاطيةندهنها


بالزبدة ونصنع منها كويرات صغيرة ونتركها جانبا في مكان دافئ حتى تخمر..


في هدا الوقت نحضر الحشوة


نشوح البصل في الزيت الى ان يذبل .....نضيف الثوم .....الفلفل .اللحم المفروم و نحرك جيدا


نضيف الخضار والبهار والملح والصلصةوشوية ماء ...نترك الكل يستوي الى ان


يتبخر كل الماء.......


واترككم مع باقي الخطوات بالصور


رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع


رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع


رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

وبالف هنا وشفا

رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

كده الأكلات خلصت
يالاه بقى مستنياكم حبايبى تصوتو للاكله اللى تعجبكم


اتمنى انكم تصوتو للأكله اللى تعجبكم

الجزايز هى
شهادة تقدير منى لها


رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع


رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع


إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#3

افتراضي رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

كلهم رووووووعة
تم التصويت

إظهار التوقيع
توقيع : سوسو الامورة
#4

افتراضي رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

بالتوفيق للجميع
إظهار التوقيع
توقيع : ايمان المقصبي
#5

افتراضي رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

رائع ياهمس بالتوفيق للجميع
تم التصويت


إظهار التوقيع
توقيع : نجمة منورة
#6

افتراضي رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع
إظهار التوقيع
توقيع : نجمة منورة
#7

افتراضي رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

تم التصويت على بركه الله

رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

#8

افتراضي رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

فين التصويت ياااااااقمرات

إظهار التوقيع
توقيع : همس الوجود
#9

افتراضي رد: ۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ الجزء الرابع

بالتوفيق للجميع
تم التصويت

إظهار التوقيع
توقيع : ام هنا


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
التصويت لمسابقة حول العالم في اسبوع مسابقة مطبخ عدلات لولو حبيب روحي مسابقات الاقسام
مسابقة عضوه في المطبخ همس الوجود مسابقات الاقسام
(منتهيه )مسابقة حول العالم في اسبوع مسابقة مطبخ عدلات لولو حبيب روحي مسابقات الاقسام
مسابقه قسم المطبخ (مسابقة تدبيري من بيتي في هدية مامتي حببيتي ) ريناد المتولي مسابقات الاقسام
۝۩ إستفتاء مسابقة عضوه فى المطبخ ۝۩ همس الوجود اكلات واطباق رئيسية


الساعة الآن 05:16 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل