أو

الدخول بواسطة حسابك بمواقع التواصل

#1

افتراضي الكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماط , كيكة الشوكلاته بالصوص

الكفتة المصرية  , كفتة مقلية بالبقسماط  , كيكة الشوكلاته بالصوص


الكفتة المصرية  , كفتة مقلية بالبقسماط  , كيكة الشوكلاته بالصوص



المقادير:

2/1 كيلو لحم بقري مفروم ناعم
1 بصلة كبيرة
1 حبة بطاطس صغيرة
1 ملعقة صغيرة ممسوحة ملح
2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة صغيرة بهار
8/1 ملعقة صغيرة شطة بودرة
1 بيضة
قليل من البقدونس المخرط صغير جدا
4/1 عصيرليمون أضاليا ( الأصفر ) أو 2/1 عصير ليمون بنزهير ( الأخضر )
بقسماط مطحون
زيت ذرة للقلي

الطريقة :
في محضرة الطعام نضع البصلة + الملح + الفلفل الأسود + البهار + الشطة + عصير الليمون ويضرب حتى تصبح البصلة ناعمة .
نضع اللحمة المفرومة في طبق ثم نضيف عليها خلطة البصل بالتوابل ، ونخرط بالسكينة شوية البقدونس تخريط ناعم ونضعه فوق اللحمة ، ثم نخلط بيدنا .




نبشر حبة البطاطس الصغيرة بالمبشرة .



نخلط بيدنا اللحمة مع البطاطس .



نكسر بيضة في طبق منفصل ( للتأكد من صلاحيتها ) ثم نضعها على اللحمة ( احنا بنكسر بيضة واحدة بس على الكمية دي ) .



نخلط البيضة مع اللحمة بيدنا .



نضع شوية بقسماط ناعم فوق اللحمة حوالي 2 ملعقة كبيرة ، علشان خلطة اللحمة بتكون طرية واحنا عايزينها تمسك شوية ، وإذا لقينا إن ملعقتي البقسماط لا تكفي ممكن نزيدها شوية كمان ، لكن لا نزيدها كثيرا لإننا حنغلف الكفتة من الخارج بالبقسماط ، وكمان النوع ده من الكفتة أصلا بيكون طري .



نخلط اللحمة مع البقسماط .



نأخذ قطعة من اللحمة بحجم البيضة الكبيرة ونعملها صوابع مبططة ثم نضع إصبع الكفتة في البقسماط .




في مقلاة نسخن الزيت ونقلي الكفتة في زيت شبه غزير ( طبعا لو كان زيت غزير حيكون أحسن لكن علشان ما نهدرش في كمية الزيت فالزيت شبه الغزير يؤدي الغرض بشكل ممتاز ) ، وطبعا مع مراعاة عدم تقليبها إلا عند نضج الوجه السفلي ثم تقليبها بحرص على الوجه الآخر.



عند نضج الكفتة نضعها في مصفاة لتصفية الزيت الزائد ، ونشيلها من المصفاة قبل وضع كفتة أخرى من المقلاة عليها ، ليه ؟ علشان لو حطيت كفتة من المقلاة فوق الكفتة اللي في المصفاة ، الكفتة اللي تحت حتتغرق زيت ، يبقى كده ماعملناش حاجة .



نشيل الكفتة من المصفاة ونضعها فوق كلينكس المطبخ ، علشان نصفي المزيد من الزيت لو رغبنا في ذلك أو نضعها في صينية بدون كلينكس المطبخ حتى ننتهي من قلية كل الكفتة .



نقدم الكفتة في طبق التقديم ، وممكن نعمل جنبها طبق معكرونة بالصلصة ، وماننساش طبعا السلطة الخضراء .





التخزين : يمكن تخزين الكفتة دي بعد عملها بكل المكونات السابقة ووضع البيضة وتشكيلها صوابع مبططة وتغليفها بالبقسماط ، ثم توضع على صينية وتدخل الفريزر ، وبعد عدة ساعات لما تجمد نضعها في أكياس بلاستيك بالفريزر ، وعند الاستخدام نخرج فقط الكمية التي سنستخدمها وتوضع في الزيت الساخن مباشرة وهي مجمدة .



والحلو

كيكة الشوكلاته بالصوص

الكفتة المصرية  , كفتة مقلية بالبقسماط  , كيكة الشوكلاته بالصوص






المقادير:
بيضتان
كاس ونص سكر

ملعقه صغيره فانيلا
ربع كاس زيت
نصف اصبع زبده لينه
علبة زبادي
كاس ماء
كاسين دقيق
6 ملاعق كاكاو بودر مره
ملعقة صغيره بكينج بودر


الصوص:
2 مارس
ربع كوب سكر
علبة قشطه
ملعقه كبيره زبده
ملعقه كبيره عسل


الطريقة:
تخلط مقادير الكيك بالخلاط بالترتيب البيض يخفق جيدا ثم السكر والفانيلا ثم الزيت والزبده ثم الزبادي فالماء واخير يوضع الخليط في زبديه ونضع عليه الدقيق والبكينج باودر ويخلط يوضع بالصينيه ونضعه بالفرد لمدة 45 دقيقه على حراره متوسطه بعد الاستواء يخرج من الفرن ويترك ليبرد

طريقة عمل الصوص: تخلط جميع مقاديره وتوضع على النار يزين بالفستق او حسب الرغبه


الكفتة المصرية  , كفتة مقلية بالبقسماط  , كيكة الشوكلاته بالصوص



#2

افتراضي رد: الكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماط , كيكة الشوكلاته بالصوص

يسلموووووووو حبيبتى
إظهار التوقيع
توقيع : ريموووو
#3

افتراضي رد: الكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماط , كيكة الشوكلاته بالصوص

نورتينى
#4

افتراضي رد: الكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماط , كيكة الشوكلاته بالصوص

تسلم ايدك
إظهار التوقيع
توقيع : فتاة بالحياء تجملت
#5

افتراضي رد: الكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماط , كيكة الشوكلاته بالصوص

يسلمو ايديك

إظهار التوقيع
توقيع : طُمُوحي الجنّة
#6

افتراضي رد: الكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماط , كيكة الشوكلاته بالصوص

تسلم الايادى

إظهار التوقيع
توقيع : zozoweza
#7

افتراضي رد: الكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماط , كيكة الشوكلاته بالصوص

يسلمووووووووو

إظهار التوقيع
توقيع : ام طاطو
#8

افتراضي رد: الكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماط , كيكة الشوكلاته بالصوص

تحفه انا بعملها جميله
#9

افتراضي رد: الكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماط , كيكة الشوكلاته بالصوص

تسلم ايدك استاذه
#10

افتراضي رد: الكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماط , كيكة الشوكلاته بالصوص

نورتونى


قد تكوني مهتمة بالمواضيع التالية ايضاً
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
أسياخ كفتة اللحم المشوية بالصوص , بالصور كفتة اللحم المشوية اللى مش ممكن تقدرى تقاومي lolo.loleta79 مطبخ اللحوم
طريقة عمل كفتة الخشخاش,كيفية عمل كفتة خشخاش,عمل الكفتة بطريقة جديدة ام سيف 22 مطبخ اللحوم
موسوعة عمل الكفتة,طرق مختلفة لعمل الكفتة,اشهى طرق لعمل الكفتة,وصفات مختلفة2024 ربي رضاك والجنة اكلات واطباق رئيسية
طريقة عمل كيكة الشوكلاته / كيكه الشوكلاته / عمل كيكه الشوكلاته فتاة بالحياء تجملت الحلويات الشرقية والغربية
كيكه الشوكلاته بالصوص ريموووو الحلويات الشرقية والغربية


الساعة الآن 01:25 AM


جميع المشاركات تمثل وجهة نظر كاتبها وليس بالضرورة وجهة نظر الموقع


التسجيل بواسطة حسابك بمواقع التواصل